Tuin- en landschapsarchitect Floris Steyaert start zijn eigen zaak op in hartje Brussel, vlakbij het bruisende Brouckèreplein. Sinds 2010 creëert hij in samenwerking met enthousiaste opdrachtgevers en architectenbureaus een bloeiend portfolio van weelderige stad- en landschapstuinen, patio’s, daktuinen, kleurrijke mixed borders, moestuinen en natuurlijke bloemenweides.    

Gëinspireerd door de omgeving en in permanente dialoog met de klant werkt Floris aan een persoonlijk en eigenzinnig ontwerp. In zijn typische stijl zoekt hij naar de gepaste sfeer –steeds verweven met de natuur- waarbinnen rust, ontspanning en comfort centraal staan. Als antwoord op de architectuur zoekt Floris naar een juist evenwicht tussen duurzame materialen en beplanting waarbij de verhardingen niet per se hoeven te eindigen waar het groen begint en omgekeerd.

Een uitgepuurd ontwerp vormt de basis voor een sterk project, ook al hoeft dit in de tuin niet telkens zichtbaar te zijn. Floris hecht immers veel waarde aan subtiliteit en eenvoud, met als ultiem doel de grenzen tussen de bestaande en ontworpen natuur te laten vervagen in de tijd.

Voor de realisering van de ontwerpen, is er een nauwe samenwerking met een breed netwerk van gepassioneerde vakmensen, om in elke tuin de beoogde sfeer en kwaliteit te bereiken waar het bureau voor staat.

Floris Steyaert behaalt in 2003 zijn diploma van Tuin- en landschapsarchitect aan de Erasmus Hogeschool Horteco te Vilvoorde. Nadien verhuist hij voor 2 jaar naar het Engelse Wisley, om er de referentiecursus voor plantenkennis te volgen aan de prestigieuze Royal Horticultural Society. In het kader van het Leonardo Da Vinci project 'Eurodesign' loopt hij in 2006 stage bij Anne Gardoni in het Franse Lyon.

Hij doet nog meer kennis en ervaring op in de privétuin van Jacques Wirtz en de vaste planten kwekerij Jan Spruyt. Voor hij in 2010 zijn eigen bureau start, werkt Floris gedurende 3 jaar voor de Brusselse tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont.

Team
- Floris Steyaert , Tuin- en landschapsarchitect / zaakvoerder
- Maxim Lammens , Tuin- en landschapsarchitect